Chat with us, powered by LiveChat

IT-INFRASTRUKTUR

Som specialister inom datornätverk har vi ett brett sortiment av skalbara tjänster relaterade till infrastruktur. Gemensamt för vårt utbud är att ni får en garanterat säker förbindelse med den kapacitet er verksamhet behöver. Vi hjälper er med installationen och kan sedan även övervaka förbindelsen (även utanför datorhallarna) så att vår jourorganisation får larm vid ev. nedtid.

Driftsäkert
Varenda komponent som minst dubblerad
Mångsidigt
Hitta precis den lösning som täcker ert behov
Prisvärt
Stordriftsfördelar även som liten kund

Fiber

Vi levererar fibertjänster på upp till 10gbps, framförallt inom Stockholmsområdet men även utanför. Med en egen fiber får ni extrem låg latency till datorhallen. Förbindelsen upplevs som om nätverket vore lokalt, d.v.s. den utrustning som placerats i datorhallen kommer svara mycket snabbt och som kund får ni tryggheten som det innebär att IT-miljön hanteras på ett professionellt sätt utan att tappa någon hastighet. Självklart kan ni även plocka in er internetförbindelse på samma anslutning via vår redundanta internetförbindelse i datorhallen och får då minst 1GBPS bandbredd.

Med en MPLS-länk får ni en förbindelse med kapacitet på 10, 100 eller 1000 mbps mellan en (eller flera) platser och vår datorhall. Förbindelsen beställs som en ändpunkt (den andra ändan är alltid en av våra datorhallar) och ni kan även plocka ut flera ändpunkter för att exempelvis binda ihop flera olika kontor på samma nätverk och dela på de resurserna som finns i datorhallen. Givetvis kan ni även ta in internetförbindelsen på samma anslutning.

MPLS

IPSEC

IPSEC är branschstandarden för s.k. site-to-site VPN-tunnlar. Med en IPSEC-tunnel får ert kontor en krypterad förbindelse till datorhallen. Trafiken som går till hallen krypteras automatiskt i ena änden och dekrypteras i andra, helt transparent för användaren. Med en IPSEC-tunnel kan ni nyttja befintlig internetförbindelse som bärare av tunneln och kan därför komma igång snabbt. Självklart är tunneln i vår ände redundant uppsatt med failover mellan 2 st olika ändpunkter. I er ände kan vi sannolikt leverera tjänsten på befintlig utrustning, om detta inte går erbjuder vi er en lösning anpassad efter er kravställning.

Om ni behöver nå ert system utanför kontoret (ex. hemma eller via mobilen) passar tjänsten klient-vpn bra. Detta är en lösning som levereras per användare och med vilken man skapar en tillfällig tunnel till datorhallen för att kunna nå resurser innanför brandväggen. Vi använder PPTP som är en teknik med mycket brett stöd bland enheter såsom ex. Windows- och OSX-baserade datorer och smartphones.

Klient-VPN

Eget VLAN

Är era krav på säkerhet sådana att ni inte litar på en lokalt installerad brandvägg eller vill ha möjlighet att driva er lösning på ett eget nätverk i datorhallen levererar vi ett eget VLAN. Ett VLAN (Virtual Local Area Network) är en metod för att kapsla in trafik på vissa switchportar (virtuella eller fysiska) i en helt egen miljö som endast går att nå via en brandvägg som kan filtrera trafiken till dem. Vill ni ha flera VLAN (ex. ett DMZ och ett back net) kan vi självklart ordna det.

Vi samarbetar med ledande tillverkare av trådlöst nätverk och har lång erfarenhet av att sätta upp WLAN som levererar den prestanda som behövs på er arbetsplats. 500 samtidiga användare? Inga problem. Lösningen kopplas till en molnbaserad tjänst som ger oss insyn i hur ert nätverk mår och gör det möjligt för oss att hjälpa till på distans.

WLAN

Brandvägg

Vår standardiserade brandväggslösning är fullt redundant och skalbar. Vi hanterar lösningen vilket garanterar funktionaliteten. Ni behöver bara veta vilka tjänster som ska fungera så löser vi resten. Slipp säkerhetsriskerna det medför att hantera er egen brandvägg och låt oss lösa det åt er istället. Själva driften av brandväggen ingår självklart och är 100% transparent för er.

Affärsfördelar Infrastruktur

Få tillgång till er infrastruktur från distans
Kombinera med internetförbindelsen för att spara pengar
Kom igång med distansarbetet utan egna investeringar eller insatser
Koppla ihop flera olika kontor och möjliggör bättre samarbete

Kontakta oss

Kontakta oss gärna för en förutsättningslös diskussion kring era IT-behov. Vi ser fram emot att höra från er.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Gustavslundsvägen 141A
167 51 Bromma
Support: 08-320 360, Sälj: 08-50677361
support@levonline.com, sales@levonline.com